Lisszabon és környéke

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
457470
Utolsó frissítés:
2024.10.30. (Sze)
6 nap/5 éj
389 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




A portugál főváros hét dombra épült, akárcsak Róma. Fekvése lenyűgöző, a Tejo torkolata és a gigantikus hidak látképe a Szent György-várból sokakat megigézett már. Meredek utcákon, csempézett falú házak között járnak a város jelképei, az apró villamosok. A turizmus Oscarjának is nevezett World Travel Awards 2023-ben Portugáliát immár hatodik alkalommal díjazta Európa legjobb turisztikai célpontjának, Lisszabont pedig 2024-ben már harmadszorra kontinensünk legjobb városi úti céljának nevete ki. Utunk során bejárjuk a főváros leghíresebb látnivalóit, kirándulásaink során pedig lehetőség nyílik a környék (Sintra, Óbidos, Évora, Setúbal) felfedezésére is.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás közvetlen járattal, érintve az őszi szünet időszakát
  • Az alapár tartalmazza a kirándulásokat Lisszabonban, a Setúbal-félszigeten és Évorában
  • UNESCO Világörögségi helyszínek: Szent Jeromos-kolostor és Belém-torony (Lisszabon), Győzelmes Szűz Mária-kolostor (Batalha), Évora történelmi központja, Sintra kultúrtáj
  • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető
     

Szállás: Hotel Príncipe Ávila****
A szálloda a VII. Edward park és a Calouste Gulbenkian Múzeum közelében és a São Sebastião metrómegálló tőszomszédságában áll, ahonnan a történelmi belváros tömegközlekedéssel 15 perc alatt érhető el. Légkondicionált szobái kábeltévével, rádióval, telefonnal, kávéfőzővel, vasalóval, hajszárítóval, ingyenes wifihozzáféréssel és széffel felszereltek.

Programok:

október 30. szerda
Elutazás Budapestről a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával Lisszabonba (17:10-20:15). Transzfer a szállodába, szállás elfoglalása.

október 31. csütörtök
Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban. Délelőtt a Belém negyedben a Szent Jeromos-rend kolostortemplomát, a város jelképének számító Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét tekintjük meg. Ezt követően egyénileg betérhetünk Portugália leghíresebb cukrászdájába, a Pastéis de Belémbe, ahol megkóstolhatjuk a titkos recepttel őrzött "pastel de nata"-t. Városnézésünket a belvárosban gyalogosan folytatjuk, felfedezzük az Alfama és Baixa negyedeket és a Praça do Comércio teret; kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rátekintünk a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat. Késő délután visszatérés a szállodába és szabadidő.

november 1. péntek
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Sintra, Cabo da Roca és Cascais. Buszos kirándulás Sintrába, a portugál királyok egykori nyári székhelyére, ahol felfedezzük Quinta da Regaleira varázslatos kertjét, megnézzük a híres Nemzeti Palotát (látogatási lehetőség egyénileg, felnőtt belépő: 13 EUR) és sétálunk a romantikus stílusú történelmi belvárosban. Ezután továbbmegyünk az európai kontinens legnyugatibb pontjára, Cabo da Roca-ba. Itt a lélegzetelállítóan magas sziklákról élvezhetjük az alattunk dübörgő hatalmas hullámokat. Cascais irányába megcsodálhatjuk a "Pokol szája" sziklahasadékot, majd kellemes sétát teszünk a turisták körében közkedvelt üdülőhelyen. Délután érkezünk vissza Lisszabonba. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

november 2. szombat
Napunkat az ország legmagasabb építményénél, a Tejo folyó fölé emelkedő, 110 méter magas Krisztus Király szobor kilátópontnál kezdjük, ahonnan kivételes városi kilátásban gyönyörködhetünk. Ezután Palmela középkori várához utazunk, ahonnan csodálatos körpanorámával a Setúbal-félszigeten akár Lisszabonig is elláthatunk. Ezt követően az Arrábida Nemzeti Park James Bond filmjeleneteiben is szereplő, festői útvonalán haladunk végig, több kilátóponttal és megállunk Setúbalban is. Az út legvégén megtekintjük a Cabo Espichel világítótornyot és a délnyugati partvidék óceánba futó sziklafalát, majd visszatérünk Lisszabonba.

november 3. vasárnap
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Óbidos és környéke. Programunkat a hegytetőn álló, festői elhelyezkedéséről és elragadó utcácskáiról híres, mór várfallal körülvett Óbidosban kezdjük. Itt hagyományos módon, kis csokoládé csészében kóstolhatjuk meg a portugál meggylikőrt, a ginjinhát. Utunkat a hangulatos halászfaluban, Nazaréban folytatjuk, ahol az arany homokos part és a szörfösök közkedvelt hullámai mellett kiváló halat is kóstolhatunk. Ezután Batalha városába utazunk, ahol az ország legnagyobb gótikus templomába, a világörökség részét képező Győzelmes Szűz Mária kolostorba látogatunk. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

november 4. hétfő
Reggeli után elutazunk Évorába, a portugál építészeti emlékek kincstárába, ahol meglátogatjuk az UNESCO Világörökségéhez tartozó óvárost, a gótikus Székesegyházat és a Csontkápolnát. Ezután visszatérünk Lisszabonba, az 1998-as Expo területén épült Nemzetek Parkjába, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a Tejo folyót átívelő, Európa leghosszabb, 17 200 méter Vasco da Gama hídjára. A park közelében lehetőség van szabadidőnkben shoppingolni, megtekinteni kontinensünk egyik legnagyobb Ocenáriumát (felnőtt belépő: 25 EUR, 12 év alatt 15 EUR) vagy libegőzhetünk (felnőtt oda-vissza jegy: 9,50 EUR, 12 év alatt 6,50 EUR) is a város felett (kombinált jegy Ocenárium és libegő felnőtt oda-vissza jegy: 31 EUR, 12 év alatt 19,50 EUR). Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (20:20-01:00).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon közvetlen járatokkal
  • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Repülőtéri transzferek
  • Öt éjszaka szállás belvárosi, jó minőségű, négycsillagos szállodában
  • Reggeli
  • Magyar idegenvezetés Lisszabonban
  • Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban
  • Egész napos buszos és gyalogos kirándulás a Setúbal-félszigeten
  • Egész napos buszos és gyalogos kirándulás Évorában és a lisszaboni Nemzetek Parkjában

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 20 EUR/fő
 




 
Töltődik a foglalási lap







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|