Olaszország, Montecatini Terme: Toszkána Sava 3*

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
egyénileg
Szálláshely:
3*
Típus:
nyaralás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
355593
Utolsó frissítés:
2024.09.17. (K)
6 nap/5 éj
170 440 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »






Fekvése: A szállás a helyi besorolásnak megfelelő 3*-s szálloda Montecatini Termeben.1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Találkozás 05:15 órakor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben). Indulás 05:30-kor . Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba. A Toszkán régió varázslatos kisvárosában, Montecatini Termeben lesz szállásunk, melyet termálvize tett világhírűvé. A szállodához érve a szoba elfoglalása után javaslunk egy kis sétát a városban. Montecatini Termében 5 éjszakát fogunk tölteni.

2. nap: Cinque Terre
Reggeli után elutazás La Speziaba, ahol vonatra szállunk, hogy felfedezzük az öt kisvárost. Cinque Terre elnevezés is erre utal `öt föld”, öt tengeröbölből álló település. Az apró, mesebeli, pasztellszínű városkák egyedülálló elhelyezkedése vonzza ide a turistákat. Élénkzöld, meredek domboldalak, Ligur-tenger türkizkék színe, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare mind - mind páratlan élményt nyújt.
A program után visszautazunk a szállodánkhoz.
Szabadidőben javasoljuk, hogy fogaskerekűvel utazzanak el Montecatini Altoba és tegyenek egy kis sétát a hangulatos óvárosban.

3. nap: Pisa
Reggeli után látogatást teszünk a mindenki által (még ha képről is) ismert Csodák terére. A világ egyik leghíresebb tornya, a pisai Dóm téren fekvő katedrális harangtornya. A Piazza dei Miracoli, az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető. Szabadidőben lehetőség lesz felmenni a toronyba is egyénileg.
Pisa után ellátogatunk a Toszkán tengerpartra, ahol a délután hátralévő részét töltjük pihenéssel, strandolással.
Rossz idő esetén látogatás teszünk Luccába, Toszkána egyik ékszerdobozába.
Késő délután visszautazás Montecatini Termebe a szálláshoz.

4. nap: Volterra - San Gimignano
Reggeli után napunk első állomásaként a vulkanikus dombok között emelkedő Volterrába utazunk, melynek középkori hangulatot árasztó belvárosában sétálva gyönyörködhetnek a környező vidékben és a Tirrén-tengerre nyíló fantasztikus kilátásban. Utána az utunk a toszkán tájakon keresztül San Gimignanoba vezet. A `tornyok” világhírű városában szép állapotban fennmaradtak a középkori építészek munkái. Városfala és a 15 lakótornya sok képeslapról visszaköszön.
A késő délutáni órákban fakultatív lehetőséget biztosítunk: látogatás egy borospincébe.
A program után visszautazunk a szállodánkhoz.

5. nap: Firenze
Reggeli után, fakultatív program keretein belül a napot a toszkán tartomány fővárosára, Firenzére szenteljük. Az Arno folyó partján elterülő reneszánsz város sok látnivalót kínál. A parkolóból villamossal megyünk a belvárosba (kb. 20 perc). A helyi idegenvezetőnk segítségével sétánk során megismerhetjük a város fő nevezetességeit, úgymint a Keresztelő-kápolnát, a Giotto-féle harang toronyot és a lenyűgöző `Santa Maria del Fiore` épületét, a Piazza della Signoria főteret a városházával, a Palazzo Vecchioval, a Santa Croce templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek és a középkori hidat, a Ponte Vecchiot. Szabadidő a városban. Délután fakultatív program az Uffizi-képtárba magyar tárlatvezetéssel.
A szálláshelyre az esti órákban érkezünk.

6. nap: Montecatini Terme - Budapest
Elutazás Budapestre a kora reggeli órákban. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre az esti órákban.

A program változás jogát fenntartjuk!

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a belépők és a fakultatív kirándulások árát, az idegenforgalmi adót, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat..

Csoportkísérő / idegenvezető: A csoportot az egész út folyamán magyar nyelvű idegenvezető kíséri. Helyi idegenvezető a firenzei városlátogatás alatt és az Uffizi képtárban csatlakozik a csoporthoz.

Pénzügy:

A helyszínen fizetendő költségek (belépőjegyek, tömegközlekedési jegyek, idegenforgalmi adó): 55 Euro/fő

Fakultatív programok: (2023. évi árak)

Firenze, magyar nyelvű idegenvezetéssel: 7 990 Ft/fő - részvételi szándékot a jelentkezéskor kérjük jelezni Uffizi képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 20 490 Ft/fő részvételi szándékot a jelentkezéskor kérjük jelezni Borkóstolás (4 fajta bor): 24 Euro/fő (helyszínen fizetendő)A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon.
A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb).
A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

Utazás: autóbusszal.
Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.
A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás lehetséges az autóbuszon az út teljes időtartamára). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ.
Részletek a Súgóban.

Felszállási helyek:

Budapest, Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 20 perc) M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (tervezett indulási idő + kb. 40 perc) M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 55 perc) M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 70 perc) M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (tervezett indulási idő + kb. 80 perc) M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 100 perc) M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 140 perc)Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor.
A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés:
Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Módosítási díjak:

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.





 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások