Olaszország, Montecatini Terme: Ínyenc utazás Toszkánában: Bor, sajt és életre szóló élmények 3*

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
egyénileg
Szálláshely:
3*
Típus:
nyaralás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
412439
Utolsó frissítés:
2024.07.10. (Sze)
5 nap/4 éj
172 500 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »






Fekvése: Elhelyezés: Hotel 3*

Ellátás: reggeli (félpanzió kérhető)

1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Találkozás 04:45 órakorBudapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben). Indulás05:00-kor. Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba. Szlovéniában útközben tízóraira elfogyaszthatunk egy híres trojani fánkot, majd folytatjuk utunkat Olaszország felé.
A Toszkán régió varázslatos kisvárosában, Montecatini Termeben lesz szállásunk, melyet termálvize tett világhírűvé. A szállodához érve a szoba elfoglalása után javaslunk egy kis sétát a városban. Montecatini Termében 4 éjszakát fogunk tölteni.

2. nap: Pistoia - Lucca
Reggeli után elutazunk Pistoiába, ahol sétánk során megismerhetjük pl. a Piazza del Duomot a Dómmal és a városházával, a Szent Zénó katedrálist, a Keresztelőkápolnát (Battistero di San Giovanni), a különálló harangtornyot, és a régi idők emlékét idéző Piazza Sala-t, mely még ma is a longobárd nevét őrzi, a longobárd uralkodó helytartójának a palotája volt itt (Sala Regis).
A városnézés után folytatjuk utunkat Luccába, ebbe a csodaszép kisvárosba, mely Toszkána egyik legszebb városának számít.  A történelmi óvárosban tett séta során számos gyönyörű látnivalók, festői sikátorok és bájos terek tárulnak elénk. Az itteni nevezetességek közé tartozik a Torre Guinigi, a híres torony fákkal a tetején és az impozáns, 4 km hosszú városfal, amely Európa egyik legjobban megőrzött épülete. Leghíresebb a városban a festői Piazza dell`Anfiteatro, melyet az ókori római amfiteátrum romjain alapítottak, és a gyönyörű felújításnak köszönhetően a történelmi báj és a hamisítatlan olasz érzés keverékét árasztja magából. Látogatásra érdemes még a 12. századból származó San Michele in Foro templom, amely a régi római piacon található, a San Martino székesegyház, és még sorolhatnánk.
A városnézés után indulunk a közeli szőlőgazdaságba, ahol borkóstoláson veszünk részt (fakultatív). A kínálatban szerepel 1 rozé, 1 fehér és 2 fajta vörösbor, mindegyik mellé a borhoz leginkább illő, a környék gazdaságaiból kikerülő kóstoló falatkákat kínálnak. A fehér borhoz fehér kenyér és helyi napsütötte oliva olaj jár, a rozéhoz pirított kenyérfalatokat kínálnak lazaccal és zöldségekkel, a vöröshöz pedig 4-5 különféle helyi pácolt húsos tapas, végül levezetésként a farmon gyűjtött mézet és sajtot kóstolhatunk.

3. nap: Pisa
Reggeli után látogatást teszünk a mindenki által (még ha csak képről is) ismert Csodák terére. A világ egyik leghíresebb tornya, a pisai Dóm téren fekvő katedrális harangtornya. A Piazza dei Miracoli, az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető.
Pisai sétánk után ellátogatunk a Toszkán tengerpartra, ahol a délután hátralévő részét töltjük pihenéssel, strandolással.
A szálláshelyre a kora esti órákban érkezünk.

4. nap: Siena és környéke
Reggeli után szabadprogram. Javasoljuk, hogy fogaskerekűvel utazzanak el Montecatini Altoba és tegyenek egy kis sétát a hangulatos óvárosban.
A szabadprogram után elutazás a tornyairól nevezetes San Gimignanoba, ahol a városi séta után a legfinomabb és legkülönlegesebb olasz fagyit kóstolhatjuk meg.
Innen tovább utazunk Sienába. A város varázslatos történelmi központja sokak számára az egyik legszebb Olaszországban. Siena látnivalói közé tartozik a lenyűgöző Piazza del Campo , amely kétségkívül az egyik legfestőibb olasz főtér, valamint az impozáns, több mint 100 méter magas Torre del Mangia torony. Különösen jellegzetesek és valóban egyedülállóak Sienában a régi vörösbarna téglaházak, a kanyargós középkori sikátorok és a csodálatos történelmi templomok is, amelyek a világ minden tájáról elvarázsolják a látogatókat. Sienában érdemes megkóstolni a város híres édességei közül valamelyiket: cavallucci, ricciarelli, panforte.
A városnézés után a Siena közelében fekvő Monteronid`Arbia egyik privát gazdaságába látogatunk, ahol a sajtgyártás rejtelmeivel ismerkedhetünk, a kóstoló alkalmával isteni olasz sajtokat ízlelhetünk némi sonka és bor kíséretében.
A program után a kora esti órákban visszautazunk a szállodánkhoz.

5. nap: Montecatini Terme - Budapest
Elutazás Budapestre a kora reggeli órákban. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre az esti órákban.

A program változás jogát fenntartjuk!

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást busszal, 4 éjszakai szállást Montecatini Termében, 3* hotelben, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépők és a fakultatív kirándulások árát, az idegenforgalmi adót, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat. Félpanzió felár ellenében igényelhető.

Ellátás: reggeli (félpanzió kérhető)

Utazás: Autóbusszal, útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt. A pihenőhelyek mosdóiban fizetni kell, jó, ha van nálunk aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára kérhető). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ.
Részletek a Súgóban

Csoportkísérő / idegenvezető: A csoportot az egész út folyamán magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Pénzügy:

A helyszínen fizetendő költségek (városbelépők és parkolási költségek): 35 Euro/fő, idegenforgalmi adó: 8 Euro.

Fakultatív programok:

A sajtgyártás rejtelmei: látogatás a gazdaságba, betekintés a pecorino sajt gyártási folyamatába, és 4-5 féle sajt kóstoló a hozzájuk illő kísérővel: 24 Euro/fő (a helyszínen fizetendő, de kérjük előre jelezni) Borkóstolás (4 fajta bor) és a borokhoz illő harapnivaló: 30 Euro/fő (helyszínen fizetendő, de kérjük előre jelezni)A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon.
A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb).
A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Felszállási helyek:

Budapest, Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 20 perc) M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (tervezett indulási idő + kb. 40 perc) M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 55 perc) M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 70 perc) M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (tervezett indulási idő + kb. 80 perc) M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 100 perc) M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 120 perc) M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 140 perc)Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor.
A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés:
Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Módosítási díjak:

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.





 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások