KOLUMBIA ÉS PANAMA - A KÁVÉ ÚTJÁN

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
421849
Utolsó frissítés:
2024.11.18. (H)
14 nap/13 éj
1 949 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Eldorado, azaz Kolumbia, Dél-Amerika legendás országa, a gazdag történelme mellett, Kolumbusz előtti kultúrák emlékeit és ősi hagyományok sokaságát őrzi. A kalandorok mellett számos turista veszi célba, hiszen az aranyváros sokszínűsége páratlan. Napjainkban a világ 4. legnagyobb kávé exportőr országa. A látogatás során nemcsak azt fedezheti fel az utazó, hogy miért olyan különlegesek a Csendes- és Atlanti-óceán ölelésében elhelyezkedő területen termett kávébabszemek, hanem bepillantást nyerhet a koloniális városok nyüzsgő hétköznapjaiba is. A közép-amerikai földhíd legkeskenyebb, déli részén elterülő Panama a modern Latin-Amerika egyik leggazdagabb állama. Ikonikus látnivalója a Panama-csatorna, melynek kalandos megépítése 110 éve határozza meg a kereskedelmi hajózást az egész világon. Égbetörő felhőkarcolók és buja esőerdők, fantasztikus állat- és növényvilág éppúgy megtalálhatók ebben a karibi országban, mint az érintetlen partszakaszok és a paradicsomi szigetvilág. A gyarmati Kolumbia és a kozmopolita Panama felfedezése izgalmas és élményekben gazdag kombinációja a természeti és kulturális látnivalóknak.

1. nap Bogotá
Elutazás Budapestről átszállással Kolumbiába. Érkezés Bogotába az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Kolumbia fővárosa a tengerszint felett 2600 méterrel helyezkedik el a Bogotái-fennsíkon. A város az elmúlt 20 évben Dél-Amerika egyik legkellemesebb metropoliszává vált, köszönhetően a közbiztonság jelentős javulásának és az olyan remek kezdeményezéseknek, mint a ‘Ciclovia`: minden vasárnap és ünnepnapok alkalmával délelőttönként lezárják a város számos útját, amit futók, gyalogosok, kerékpárosok vesznek birtokba. Fiatalok és idősek egyaránt kihasználják a lehetőséget és idilli hangulatban sétálnak, bicikliznek az utcákon. Szállás Bogotában.

2. nap Bogotá
Reggeli után a kolumbiai főváros felfedezése. Először utazás a Paloquemao élelmiszerpiacra, ahol a színes standok, a helyiek vendégszeretete és az egzotikus gyümölcsök széles választéka kápráztatja el a látogatókat. Továbbutazás felvonóval vagy siklóval a Monserrate-hegy csodálatos kilátást nyújtó, közel 3200 méter magas csúcsaihoz, ahol a főváros lenyűgöző látképe mellett lehetőség van a kolumbiaiak ezrei által felkeresett kegyhely megtekintésére. A folytatásban gyalogos városnézés a történelmi központban, melynek első témája a `Street Art”. Bogotá egyedi utcaművészetének teret adó falai nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen az alkotók egy élő múzeumot hoztak létre a falfestmények által. A mára legálissá vált művészetnek is megvannak a sajátos jegyei, néhány graffiti történelmi utalással, néhány pedig saját történettel bír. A helyi étteremben elköltött ebédet követően ismerkedés a XVII. századi El Carmen templommal, majd a Narino-palota megtekintése. A palota a köztársasági elnök hivatalos rezidenciája, melynek kertjében egy csillagvizsgáló kapott otthont. Eljutva a híres Bolívár térre, Bogotá legimpozánsabb és legnevezetesebb épületei magasodnak a látogatók fölé. Látogatás az Aranymúzeumban: Dél-Amerika örökségeit bemutató közel 55 ezer darabos aranygyűjteményben ékszerek, fejdíszek és a spanyol hódítás előtt elterjedt használati tárgyak láthatók.

3. nap Bogotá - Zipaquirá - Pereira
Reggeli a szállodában, majd továbbutazás Zipaquirába, ahol Kolumbia legnagyobb sókatedrálisa található. A Bogotától 1 órára fekvő bánya mélyén kialakított templom színes megvilágítása varázslatos hangulatot teremt. Bányászok és szobrászok összehangolt munkájának gyümölcseként születtek meg az angyalokat és apostolokat ábrázoló, faragott sószobrok. Transzfer a repülőtérre, majd elutazás helyi repülőjárattal Pereirába, mely az Andok lábánál található, Kolumbia kávétermelő területén az úgynevezett ‘`kávétengelyen``. Pereira az UNESCO Világörökség részét képezi, Kolumbia kávékulturális tájának részeként. Az ‘`arany háromszög`` közepén különösen fontos kereskedelmi pont - Bogotá, Medellin és Cali között. Vacsora és szállás Pereirában.

4. nap Pereira - Salento - Valle de Cocora - Pereira
Reggeli a szállodában, majd transzfer Salentóba, ahonnan négyszemélyes terepjáró túra indul a Cocora-völgybe, az 50-60 méter magas viaszpálmák hazájában. A trópusi esőerdőkön és legelőkön át vezető út végén kiváló kilátás nyílik az Andok vonulataira. Útközben megcsodálható a növényzet és a színpompás állatvilág, kis szerencsével kolibrik, leguánok és pillangók láthatók. Ezt követően üdvözlőital kíséretében előadás a pálmafákról és a mindennapi életben betöltött fontos szerepükről, majd egy viaszpálmafa ültetésével hozzá lehet járulni a völgy pompájának megőrzéséhez. Visszatérve az Andok szívében elterülő Salentóba, városnézéssel folytatódik a program. Salento utcái képeslapra kívánkoznak, jellegzetes házak és erkélyek színes sokasága tarkítja a látképét. Rövid szabadidő, majd visszautazás a pereirai szállodába, vacsora.

5. nap Pereira - kávéültetvény látogatás - Medellin
Reggelit követően egy különleges kávéültetvény meglátogatására kerül sor a kávékultúra útja elnevezésű túrán. Ahogy a program neve is sugallja: jó helyen jár az, aki Kolumbiában szeretne betekintést nyerni a kávékészítés fortélyaiba, ahol minden adott a minőségi kávéalapanyagok megteremtéséhez. A program során az ültetvényen dolgozó kávészedők osztják meg tapasztalataikat, mesélnek a kávékultúra kialakulásáról. Ebéd a kávéfarmon, ahol a híres helyi Bandeja Paisa kerül felszolgálásra. A regionális fogás rizst, babot, sült húst, tojást, avokádót és banánt tartalmaz. A hagyományos menü elfogyasztása után utazás Medellinbe: Latin-Amerika zöld okosvárosába, ahol szállás.

6. nap Medellin
A szállodai reggelit követően városnézés az örök tavasz városában. A metropolisz klímája egész évben kellemes és az utóbbi 30 év innovációinak köszönhetően tiszta is. Jelentős változások alakították a városképet, napjainkra egy biztonságos, népszerű és fejlődő város képe tárul elénk. A látogatást a Botero téren kezdi a csoport, mely nevét a világhírnek örvendő kolumbiai művészről, Fernando Botero-ról kapta és ahol számos alkotása látható szabadtéren kiállítva. Városszerte jellemzőek a zöldellő, tágas parkok, trendi lakónegyedek, mint az El Poblado Park, a Lleras Park és a színes házakkal övezett macskaköves Pueblito Paisa. Ebéd egy helyi étteremben. A folytatásban látogatás következik az egykor hírhedt 13-as övezetbe. A hegyvidéki területeket felvonó és mozgólépcső köti össze a várossal, jellemző közlekedési eszköz a mindennapokban. Délután szabadprogram, lehetőség az Antioquia múzeum gyűjteményének megtekintésére. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban.

7. nap Medellin - Guatapé - Penol - Cartagena
Reggeli után korai indulás Anioquia megye keleti részébe a Piedra del Penol hatalmas monolittömbje és Guatapé hagyományos falujának megtekintésére. A sziklára 750 lépcső vezet fel, ahonnan a látogató megcsodálhatja a mélyben lévő víztározóra nyíló páratlan kilátást. A kirándulás után visszautazás Medellin repülőterére, tovább utazás belföldi repülőjárattal Cartagena-ba. Sokak szerint itt található Kolumbia legszebb óvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Színes házaival és tágas belső udvaraival ez életteli város mindenkit elvarázsol: kacskaringós macskaköves utcáin gyümölcsárusok kínálják portékáikat, bouganvilleákkal benőtt terasza alatt helyiek beszélgetnek, a házakból kiszűrődő zenei aláfestés kiséretében. Karibi hangulatban telnek a mozgalmas történelemmel rendelkező városlakók napjai a San Diego templom Trinidad tér és a Bolivár tér háromszögében. Megérkezés után transzfer a szállodába, ahol vacsora és szállás.

8. nap Cartagena
Reggeli a szállodában, majd továbbutazás a Cerro de la Popa kilátóhoz, ahonnan többek között Tierrabomba szigete és La Boquilla halászfaluja látható; utóbbi egyben Cartagena legészakibb pontja. A program a Castillo de San Lázaro-nál folytatódik, melyet később IV. Fülöp spanyol király tiszteletére Castillo San Felipe de Bajarasnak neveztek át. A kastély, elhelyezkedése miatt fontos szerepet töltött be a tengeri és szárazföldi csatákban a XVII. század végétől a XIX. század elejéig. Gyalogos városnézés során ismerkedés a történelmi óváros látnivalóival. A városfallal elkerített rész lélegzetelállító kiindulópontja a Torre del Reloj szimbolikus óratorony. Átkelve a boltívek alatt, a folytatásban Iglesia San Pedro Claver kupolás, 1600-as években épült temploma látható. A macskaköves utcák a Plaza de la Aduana térre vezetnek, amely eredetileg felvonulásoknak adott otthont. A Plaza Santo Domingo a bárok, antiküzletek és ékszerboltok sokasága miatt is kedvelt. Gyakran látogatják színészek, előadók - a turisták örömére. Visszaérkezés a szállodába, majd vacsora egy hagyományos étteremben. Szállás Cartagenában.

9. nap Cartagena
Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív hajós kirándulás Encanto-szigetre ebéddel. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban.

10. nap Cartagena - Panamaváros - Gamboa
Délelőtt szabadprogram a város további felfedezésére, ebéd egy helyi étteremben majd transzfer a repülőtérre utazás repülőjárattal Panamavárosba. Búcsút véve Kolumbiától, a körutazás Közép-Amerika legdélibb államában, Panamában folytatódik. Panamaváros a dinamikusan fejlődő főváros, tele energiával. A modern épületek mellett jelen vannak a koloniális múlt emlékei, ez adja meg a kontrasztos város hangulatát, mely ugyanannyira emlékeztet Havannára, mint Miamira szó szerint hidat képezve észak és dél között. Transzfer Gamboa-i szállodába.

11. nap Gamboa, Rio Chagres
Reggeli a szállodában, majd az őslakosok világának felfedezése következik, a Chagres folyó kenuval történő átszelésével. A dzsungel szíve felé véve az irányt, a buja és változatos növényzet mellett különböző állatfélék figyelhetők meg, mint például, keselyűk, jégmadarak, tukánok. Érkezéskor az Embara törzs köszönti a csoportot, akik a világtól elzárva élnek a mai napig, megőrizve többszáz éves kultúrájukat és hagyományaikat. A törzs tagjai és a törzsfőnök személyesen kíséri el a látogatókat egy erdei sétán, amely során életmódjukat, öltözködési és táplálkozási szokásaikat, gyógyítási praktikáikat osztják meg. Jó hangulatú, házias ebéd eltöltése a helyi indián lakosokkal, akik bemutatják a hagyományőrző táncmozdulataikat. Visszatérés a szállodába.

12. nap Panamaváros
Reggeli a szállodában, majd utazás a fővárosba. Panorámás városnézés: fotószünet a Frank Gehry tervezte Biomúzeumnál, majd rövid séta az Amador Causeway-en, azaz Panamaváros mesés sétányán. Látogatás a Mercado de Mariscos halpiacra, ahol a helyiek vendégszeretete mellett számos változatos stand és helyi alapanyagokból készült ízelítő várja a csoportot. Kilépve a piacról a Casco Viejo, Panamaváros régi gyarmati része következik, amely 2003 óta az UNECO Világörökség részét képezi. Elsétálva a Plaza de Francia-tól, az óváros panorámája mellett, a modern város látképe is kihagyhatatlan. Ebéd egy város szívében található helyi kis étteremben, amit kávékóstoló követ. A különleges ízéről híres Geisha kávé az arabica egyik fajtája, a legjobb minőségű kávénak számít Panamában. A kóstoló során megismerkedhet a Geisha kávé és a panamai csokoládégyártás történetével. Végezetül a híres Panama-csatorna, Miraflores zsiliprendszere fokozza tovább a nap élményeit. Érdekes és nem mindennapi látvány, ahogy a csatornán átkelő hatalmas hajók maguk mögött hagyják a partot. Visszautazás a szállodába.

13. nap Panamaváros - Budapest
Reggelit követően szabadprogram, délben kijelentkezés a szállodából, ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre az esti órákban, átszállással.

14. nap Budapest
Érkezés Budapestre az esti órákban.Minimum létszám: 14 fő

Az út nehézségével kapcsolatos információk:
Számos természeti látnivalót gyalogosan keres fel a csoport. A gyalogos programok néhány esetben a magasságok miatt fárasztóbbak lehetnek. A körutazás átlagos erőnléttel teljesíthető, de a szívbetegek számára veszélyes lehet, mert a magas hegyek között egy városi séta is felér egy lépcsőzéssel.Kérjük, hogy a jelentkezők minden esetben konzultáljanak kezelőorvosukkal vagy háziorvosukkal! Néhány program során több órás (2 - 2,5 óra) gyaloglásra kell számítani szintkülönbséggel, így azoknak ajánljuk az utazást, akik ezt teljesíteni tudják.





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|