Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
323781
Utolsó frissítés:
2024.09.05. (Cs)
4 nap/3 éj
132 448 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap: Budapest - Ótátrafüred - Tarajka - Tar-pataki-vízesés - Rainer kunyhó - Zakopane
Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok mellől. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Ótátrafüredre a délelőtti órákban. A Magas-Tátra legismertebb településéről siklóvasúttal jutunk fel a Tarajkára, ahol a könnyebb túrát választók rövid, kényelmes sétát tesznek a Tarpataki-vízesések felé. Ezen a részen a Tar-patak egymás után több elragadó vízesést képez, mint a Hosszú-, a Nagy- és a Kis-vízesés. A Nagy-vízesés hídjáról megcsodálhatjuk a víz hihetetlen ereje által szabályos formára csiszolt kádakat, majd megpihenve a Rainer-kunyhónál- amely a Tátra legrégebben épült menedékháza - a Felső turistaúton érkezünk vissza a Tarajkára, onnan pedig siklóval Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választók a Tarajkáról a Felső turistaúton lassan, egyenletesen emelkedve -útközben elhaladva az Óriás-vízesés mellett - érkeznek meg a Zamkovszky menedékházhoz. A hangulatos, barátságos menedékháznál eltöltött hosszabb pihenőt követően a felfelé megtett úton indulunk vissza, majd rövid kitérőt teszünk a Rainer-kunyhóés a Tarpataki-vízesések felé. A vízeséseket magunk mögött hagyva a Bilík menedékház mellett elhaladva érkezünk meg a Tarajkára, majd siklóval Ótátrafüredre, ahol csatlakozunk a csoport másik, könnyebb túrát választó részéhez. Ezután tovább utazunk Zakopanébaés elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, este fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló étteremben.

Könnyű túraTarajka - Tarpataki-vízesések - Tarajka: Táv 3,0 km, szintkülönbség 110 méter fel és le.
Nehezebb túraTarajka - Zamkovszky menedékház - Tarajka: Táv 6,0 km, szintkülönbség méter 250 méter fel és le.



2. nap: Mosrkie Oko - Tengerszem

Egész napos túra a Halastóhoz (Morskie Oko), a Tátra legnagyobb tavához. Autóbusszal jutunk el túránk kiindulópontjához, ahonnan háromnegyed órás séta után érjük el a Mickiewicz-vízeséseket, majd további egy óra elteltével a Hajfű-tisztáson (WĹ‚osenica) található lovaskocsi végállomást. Mielőtt további 1,5 km gyaloglást követően megérkezünk a Halastóhoz, a túra utolsó szakaszán láthatóvá válnak a Halastavat övező hatalmas hegycsúcsok, pl. a legendákkal övezett Barát, a Menguszfalvi-csúcsok csoportja, valamint Lengyelország legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy).

Akik ennyi túrát elégnek gondolnak, a Halastó partjáról nyíló csodás panorámában gyönyörködve, a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt, majd visszaindulnak a parkolóba az autóbuszhoz.
Akik még ennyit sem szeretnének gyalogolni, azok választhatják a völgyben közlekedő lovaskocsik szolgáltatásait is, akik a Hajfű-tisztásig közlekednek, onnan azonban (további 1,5 km a Halastóig) már mindenkinek gyalogolnia kell.

A vállalkozó kedvűek egyénileg körbejárhatják a tavat, akik pedig nem ijednek meg egy igényes, rövid, de meglehetősen fárasztó kapaszkodótól, azokkal felmegyünk a Halastó felett megbújó Tengerszemhez (5-ös besorolású túra), a Tátra egyik legszebb fekvésű tavához. Ezt követően a felfelé megtett úton érkezünk vissza az autóbuszunkhoz, majd Zakopanéba, a szállásunkra.

Ezt követően szabad program, majd a késő délutáni órákban fakultatív programként lovas-kocsis kirándulást ajánlunk Zakopanéban. Ezt követően fakultatív vacsora egy lengyel specialitásokat kínáló étteremben.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

Könnyű túra:Bialkai-szénégető parkoló - Halastó: Táv 15,5 km oda-vissza, szintkülönbség 423 méter fel és le.
Nehezebb túra:Tó körüli séta: Táv 2,6 km oda-vissza, szintkülönbség 70 méter fel és le.

Halastó - Tengerszem: Táv 1,5 km oda-vissza, szintkülönbség 175 méter fel és le. 5-ös nehézségű túra!



3. nap: Kasprowy Wierch, Gorce kapuja lombkorona ösvény

Ezt a napot Zakopaneés környéke látnivalóinak felfedezésével töltjük. Fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerű kilátócsúcsról nyíló, szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően ugyancsak felvonóval jutunk vissza KuĹşnicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak szabad program Zakopanéban.

A városba visszaérkezve meglátogatjuk a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot, valamint az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító, tervezője után csak `Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett jaszczurówkai Jézus Szent Szívekápolnát.

Ezt követőenfakultatív kirándulás a "Gorce kapuja" lombkorona ösvényre.Nowy Targ közelében várja a látogatókat a `Gorce kapuja” Oktatási és Természetvédelmi Központ, amely Európa leghosszabb (1300 m) lombkorona ösvénye. Az ösvény az erdő talajszintjén kezdődik, kellemesen emelkedve lépésről lépésre kerülünk egyre közelebb a fák koronájához ás azok lakóihoz. Az ösvényt egy kb. 40 méter hosszú mesterséges alagút, közvetlenül utána az első, 17 m magas kilátótorony, majd kevéssel ezután egy magasabb, 35 m magas kilátó, illetve kávézk és pihenőhelyek teszik még vonzóbbá. A bejárat közelében található pásztorkunyhó (bacówka) és játszótér mellett az oktatási pavilonban interaktív módon ismerkedhetünk meg az erdő lakóival.

Ezután szabad program keretében lehetőség nyílik Zakopane felfedezésére. Siklóvasúttal lehet felmenni a Gubalówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.



4. nap: Zakopane - Dunajeci tutajozás - Nedec vára - Budapest

A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a legendás Nedec várát. Megismerkedünk a quipu legendájával, a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, majd a vár bejárása után megnézzük a kocsimúzeumot. Ezt követően tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésben vezető tutajozás végén fakultatív ebéd a Dunajec szlovák oldalán, Erdős település melletti turistaházban (szlovák góral étterem), majd Alsólehnicen keresztülbúcsúzunk ettől a csodás vidéktől és a délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban (22 óra körül).

Túrák nehézsége:

A túrák 3-as nehézségűek, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre.

Ezen belül az első napi könnyebb túra 2-es nehézségű, vagyis könnyű túra, míg a második napon a Tengerszemhez való felmenetel 5-ös nehézségű, vagyis jó kondíciót és megfelelő tempót igénylő túra.

A könnyű túrák átlagos erőnléttel könnyen teljesíthetők, nem tartalmaznak jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot, talán csak a második napi túra hossza jelentősebb, de ennek nagy részét aszfaltozott úton tesszük meg.

A nehezebb túrákat magashegyi, sziklás terepen - melyek az első napon rövid, kissé kitett részeket is tartalmazhatnak - biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- Idegenforgalmi adó (helyszínen, készpénzben fizetendő): kb. 5 PLN/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 22.500 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Siklóvasút a Tarajkára:kb. 15 EUR/fő
Gorce kapuja lombkrona ösvény:kb. 80 PLN/fő/nap
Belépő a Régi temetőbe:kb. 5 PLN/fő
Gubalowka felvonó:kb. 35-40 PLN/fő
Nedec vára:kb. 40 PLN/fő
Dunajeci tutajozás:kb. 25 EUR/fő
Múzeum Zakopanébankb. 20 PLN/fő
Felvonóval a Kasprowy csúcsra:kb. 180 PLN/fő
Lovas-kocsikázás:kb. 60 PLN/fő
Fakultatív vacsora:kb. 60-90 PLN/fő/alkalom
Fakultatív ebéd:kb. 15 EUR/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|